Enemmistö Skaala Group Oy:stä myytiin itävaltalaiselle IFN Groupille

31.10.2017

Perheyritys Skaala Group Oy on myynyt 80 prosenttia osakekannastaan itävaltalaiselle IFN Groupille.

Sopimus allekirjoitettiin Ylihärmässä 24. lokakuuta. CAG toimi kaupassa Skaalan neuvonantajana.

– IFN-konsernista saamme strategisesti vahvan yhteistyökumppanin yrityksen menestykkääseen kehittämiseen ja markkinoiden laajentamiseen, sanovat osaomistajina jatkavat Markku ja Hannu Hautanen.

IFN-holding AG on nyt Skaala Groupin pääomistaja. Yhtiön osaomistaja Christian Klingerin mukaan yhtiön rakenteeseen ei suunnitella tällä hetkellä merkittäviä muutoksia.

– Olemme vakuuttuneita, että Skaalassa on paljon potentiaalia. Se täydentää yhtiörakenteensa, markkina-asemansa ja tuotevalikoimansa osalta IFN-perhettä, sanoo Christian Klinger, IFN-konsernin osaomistaja.

Skaala on vuonna 1956 perustettu Hautasten perheyritys. Se työllistää noin 400 henkilöä ja konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 96 miljoonaa euroa. Skaala valmistaa ja myy puu- ja puu-alumiini-ikkunoita ja ovia Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Iso-Britanniassa.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Ylihärmässä Etelä-Pohjanmaalla.

IFN/Internorm-konserni tekee 500 miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistää yli 3 000 henkilöä ja se omistaa useita tehtaita Euroopassa.

Itävaltalainen Klingerin suku omistaa yhtiön, joka on perustettu vuonna 1931. Tuotteisiin kuuluu ikkunoiden ohella muun muassa ovia ja julkisivulasituksia. Yhtiö myy tuotteitaan yhteensä 22 Euroopan maahan.

Lue lisää Skaalan tiedotteesta >>