Algador Holdings Ltd Helsingin telakan uudeksi omistajaksi

CAG toimi neuvonantajana Algador Holdings Ltd:n (”Algador Holdings”) ja Arctech Helsinki Shipyard Oy:n (”Arctech”) välisessä kaupassa, jossa Algador Holdingsin omistukseen siirtyi 100% Helsinki Shipyard Oy:n osakkeista. Kauppa allekirjoitettiin ja tuli voimaan 20. toukokuuta 2019.

Osana kaupan valmisteluun liittyviä järjestelyitä Arctech perusti uuden yhtiön, Helsinki Shipyard Oy:n, jonne se siirsi Helsingin telakkaan liittyvän omaisuutensa ja liiketoimintansa. Kaupan rakenteella pyrittiin varmistamaan, että telakka saa puhtaan alun uudessa omistuksessa.

Algador Holdingsin omistavat merenkulkualalla pitkään toimineet Rishat Bagautdinov ja Vladimir Kasyanenko. Bagautdinovin ja Kasyanenkon omistuksessa on useita kansainvälisiä rahti-, merenkulku- ja laivanrakennusyhtiöitä, mukaan lukien Venäjän suurin jokiristeilijäyhtiö Vodohod LLC.

Olemme ylpeitä voidessamme olla osa Helsingin telakan tarinaa. Näemme voimakkaan kysynnän telakkabisneksessä sekä odotamme innoissamme valjastavamme asiantuntemuksemme sekä jatkamaan Helsingin telakan pitkää perinnettä Helsinki Shipyard Oy:n muodossa ”, kommentoi Rishat Bagautdinov, toinen Algador Holdingsin omistajista.

Helsingin telakan toimintojen siirtyminen uuden omistuksen alle on merkittävä askel telakan tulevaisuudelle ja suomalaiselle meriteollisuudelle. Tulevaisuudessa telakka keskittyy valmistamaan sekä risteilijöitä että arktisia aluksia. Telakan tämänhetkinen tarjouskanta koostuu useista risteilyaluksista, jäänmurtajista ja LNG-säiliöaluksista.

CAG on toiminut neuvonantajana Helsingin telakan omistusjärjestelyssä kolmen vuoden ajan.

Helsinki Shipyardin hallituksen puheenjohtaja, Victor Olerskiy, kättelemässä CAG:n toimitusjohtajaa Heimo Hakamoa. 

Jos haluat kuulla lisää yrityskauppapalveluistamme, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Lue myös nämä

Yrityskauppa: Visma Consulting osti Avaintecin sähköisen arkistoinnin ja allekirjoituksen liiketoiminnan

CAG toimi neuvonantajana Avaintec Oy:lle sen myydessä sähköisiin allekirjoituksiin ja sähköiseen arkistointiin keskittyvän liiketoiminnan. Avaintec on kyseisillä alueilla Suomen johtava yritys erityisesti finanssi- ja julkisella sektorilla. Liiketoiminnan ostajalla, Visma Consulting Oy:lla on jo entuudestaan vahvaa osaamista kyseisillä alueilla ja kaupan myötä Vismasta tulee ratkaisujen markkinajohtaja. Kauppa allekirjoitettiin ja tuli voimaan 2. syyskuuta 2019.

Lue lisää

Corporate Advisor Group Oy

Puhelin 09 476 4600
Sähköposti info@cag.fi
Osoite Bulevardi 6 C
(sisäänkäynti Yrjönkatu 7 C)
00120 Helsinki
Postiosoite Corporate Advisor Group Oy
PL 176 FI-00101 Helsinki
Y-tunnus: 1016430-8

Koronapalveluihimme liittyen otathan yhteyttä ensisijaisesti seuraaviin henkilöihin:

Heimo Hakamo
+358 40 097 6100
heimo.hakamo@cag.fi
Sari Haarala
+358 400 808 911
sari.haarala@cag.fi
Martin Krokfors
+358 40 042 4179
martin.krokfors@cag.fi
Jari Mäkilä
+358 40 524 0483
jari.makila@cag.fi