CAG kommentoi Iltalehden 20.4.2022 julkaisemaa artikkelia
CAG vie Iltalehden artikkelin Julkisen sanan neuvoston käsittelyyn
Iltalehti kirjoitti artikkelissaan 20.4.2022 Heimo Hakamosta ja CAG:stä. CAG:hen ei ole oltu Iltalehden puolelta yhteydessä sähköpostilla tai muulla viestillä. Siksi Hakamolla ja CAG:llä ei ole ollut mahdollisuutta kommentoida artikkelissa esitettyjä väitteitä. Juttu sisälsi paljon epämääräisiä vihjailuja ja oleellisia asiavirheitä. CAG tuleekin tekemään artikkelista kantelun Julkisen sanan neuvostolle hyvän journalistisen tavan rikkomisesta.
Virheelliset tiedot tai muuten harhaanjohtavat väitteet on oleellisilta osin korjattu seuraavassa:
- CAG on hoitanut 29 toimintavuotensa aikana kaikki verovelvoitteensa. Yhtiön tulos on ollut positiivinen joka vuosi.
- CAG ei ole missään tapauksessa hoitanut Putinin lähipiirin raha-asioita.
- CAG ei ole hoitanut Suomen keskustan raha-asioita.
- CAG teki keskustapuolueen uuden johdon toimeksiannosta yhteistyössä Suomen suurimpiin kuuluvien asianajotoimiston ja tilintarkastusyhteisön kanssa ns. due diligence -tarkastuksen Suomen keskustasta ja sen omistamista yhtiöistä kesällä 2010. CAG vastasi liiketaloudellisesta, asianajotoimisto juridisesta ja tilintarkastusyhteisö taloudellisesta dd-tarkastuksesta.
- Heimo Hakamo ei ole ollut vastuussa Suomen keskustan varainhankinnasta, eikä ole ollut puolueen jäsen eikä kuulunut puolueen järjestöelimiin vuoden 1976 jälkeen.
- Heimo Hakamo valittiin Karelia Trade Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi 1994. Hän hoiti tehtävää kahden vuoden ajan, minkä jälkeen hän ei ole toiminut yhtiössä.
- CAG:lla ei ole mitään tekemistä Raskoneen myynnin kanssa, joka tehtiin vuonna 2018.
- CAG ei ole ollut järjestämässä rahoitusta Green Fuel Nordic Oy:n vuonna 2020 valmistuneelle bioöljylaitokselle. Kukaan CAG:n henkilöstöstä ei ole tavannut tai ollut yhteydessä Riikka Pakariseen. CAG:lla ei ole myöskään ollut mitään tekemistä Teboilin tai Lukoilin kanssa.
- CAG on tehnyt selvityksiä ilmailualaan liittyville yhtiöille perustamisestaan lähtien (29 vuotta).
- CAG on osallistunut tilintarkastajien ja juristien kanssa Airfix Aviation Oy:n alasajoon 2014 – 2016, jolloin yhtiön liiketoiminta loppui täysin (ks. PRH/Asiakastieto). Yhtiöstä tehtiin asiakasselvitys (KYC) 2014. Yhtiö ei ole EU:n pakotelistalla.
- CAG on osallistunut tilintarkastajien (EY) ja juristien kanssa IPP Oy:n alasajoon. Yhtiön liiketoiminta loppui täysin vuoden 2015 alussa (kuten Helsingin Sanomat kertoi 24.4.2022). Yhtiöstä tehtiin asiakasselvitys (KYC) 2017. Yhtiö ei ole EU:n pakotelistalle. CAG on avustanut yhtiötä ja sen tilintarkastajia 2017 – 2022 yhtiön lopetusprosessissa (ks. PRH/Asiakastieto).