Vaikuttaako yhtiökokouksen siirto yrityksesi reittaukseen?

Neuvonantopalvelut Rahoitus- ja pääomajärjestelyt

Eduskunnan hyväksymän poikkeuslain mukaan osakeyhtiö voi osakeyhtiölaista poiketen pitää aikaisintaan 30. syyskuuta 2019 ja viimeistään 31. maaliskuuta 2020 päättyneen tilikauden jälkeen pidettävän varsinaisen yhtiökokouksen syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Valtaosa tilinpäätöksistä menee kaupparekisteriin verottajan kautta. Kuitenkin, jos yritys ei ole toimittanut tilinpäätöstä vielä verottajalle, tai sallinut verottajan toimittaa sitä kaupparekisteriin, tulee tilinpäätös toimittaa kaupparekisteriin kahden kuukauden sisällä sen vahvistamisesta. Mikäli yhtiökokous vahvistaa tilinpäätöksen vasta syyskuun lopussa, tulee määräaika täyteen marraskuun lopussa.

Heikentynyt reittaus vaikuttaa laajalti

Tiedossa ei ole, ovatko yritysten reittauksia eli luottoluokituksia tekevät yritykset ottaneet tätä poikkeusta huomioon omissa ratingmalleissaan. Normaalisti esim. 31.12.2019 päättyneen tilikauden tilinpäätös olisi pitänyt toimittaa kaupparekisteriin viimeistään 31.8.2020, ja jos tilinpäätöstä ei ole toimitettu, vaikuttaa se heikentävästi yrityksen reittaukseen. Heikentynyt reittaus voi mm. vaikeuttaa lainarahan saantia ja nostaa rahan hintaa sekä muuttaa tavarantoimittajien, alihankkijoiden ja asiakkaiden suhtautumista yritykseen.

Jos yrityksen päättynyt tilikausi on ollut selvästi parempi kuin edelliset tilikaudet, tilinpäätöstietojen toimittamisen viivästyminen voi tulla yritykselle tarpeettoman kalliiksi. Reittaus pysyy heikommalla tasolla niin kauan, kunnes luottoluokitusyhtiöt saavat uudet tilinpäätöstiedot kaupparekisteristä tai yritykseltä itseltään, ja tänä aikana yrityksen sidosryhmät tekevät päätöksensä vanhoihin tietoihin perustuvan reittauksen pohjalta.

Lue lisää reittauksesta täältä, tai kysy lisää asiantuntijoiltamme:

Martin Krokfors +358 400 424 179  martin.krokfors@cag.fi
Heimo Hakamo +358 400 976 100  heimo.hakamo@cag.fi

tai lähetä alla oleva lomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

  Corporate Advisor Group Oy

  Puhelin 09 476 4600
  Sähköposti info@cag.fi
  Osoite Rikhardinkatu 2
  00130 Helsinki
  Postiosoite Corporate Advisor Group Oy
  PL 176 FI-00101 Helsinki
  Y-tunnus: 1016430-8