Konsernitilinpäätöksen laatiminen kannattaa myös pienkonsernissa

Pienkonsernit on kirjanpitolaissa vapautettu konsernitilinpäätöksen laatimisesta. Pienkonsernilla tarkoitetaan kirjanpitovelvollista, jolla sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella ylittyy enintään yksi seuraavista, konserniyritysten yhteenlaskettujen lukujen perusteella määritellyistä kolmesta raja-arvosta emoyrityksen tilinpäätöspäivänä: 

Pienkonsernin raja-arvot

 1. taseen loppusumma 6 milj. euroa; 
 2. liikevaihto 12 milj.  euroa; 
 3. tilikauden aikana palveluksessa keskimäärin 50 henkilöä. 

Kun pienkonserni tai siihen kuuluva yhtiö hakee rahoitusta, haluaa rahoittaja usein tarkastella koko yritysryhmää konsernina. Siksi myös pienkonsernin kannattaa laatia konsernitilinpäätös. Se nopeuttaa rahoittajan prosessia. Lisäksi yrityksessä tiedetään itse, miltä sen tunnusluvut näyttävät konsernitasolla tarkasteltuina. 

Jos haluat kuulla lisää, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

  Lue myös nämä

  Koronakriisi vaatii poikkeuksellisen vahvaa osaamista ja nopeaa reagointikykyä

  CAG tarjoaa yrityksellesi apua koronaviruksen aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseen. Meillä on vahva kokemus poikkeuksellisen haastavista taloudellisista olosuhteista ja yritysten auttamisesta selviämään kriisitilanteista. Osaamisen lisäksi meillä on toimivat työkalut tilanteen nopeaan analysointiin ja henkilöresurssit tarvittavien toimenpiteiden läpivientiin. Toimimme joustavasti ja räätälöimme palvelumme yrityksen tarpeisiin sopiviksi. CAG:lla on pitkäaikaisin kokemus Suomessa yritysten kriisiajan rahoitus- ja rakennejärjestelyistä Aloitimme toimintamme […]

  Lue lisää

  Miltä yrityksesi reittaus näyttää?

  Pankit ja rahoituslaitokset käyttävät yrityksen reittausta eli luottoluokitusta rahoitus- ja takauspäätöksissään. Usein rahoittajat asettavat reittaukselle alarajan, eivätkä rahoita sen alapuolelle jääviä yrityksiä. Myös tavarantoimittajat käyttävät reittauksia päättäessään asiakkaalle myöntämästään luottorajasta. Koronarahoituksessa reittauksen merkitys korostuu Koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa reittauksen merkitys entisestään korostuu.

  Lue lisää

  Corporate Advisor Group Oy

  Puhelin 09 476 4600
  Sähköposti info@cag.fi
  Osoite Bulevardi 6 C
  (sisäänkäynti Yrjönkatu 7 C)
  00120 Helsinki
  Postiosoite Corporate Advisor Group Oy
  PL 176 FI-00101 Helsinki
  Y-tunnus: 1016430-8

  Koronapalveluihimme liittyen otathan yhteyttä ensisijaisesti seuraaviin henkilöihin:

  Heimo Hakamo
  +358 40 097 6100
  heimo.hakamo@cag.fi
  Sari Haarala
  +358 400 808 911
  sari.haarala@cag.fi
  Martin Krokfors
  +358 40 042 4179
  martin.krokfors@cag.fi
  Jari Mäkilä
  +358 40 524 0483
  jari.makila@cag.fi