Yritysjärjestelyt

Autamme yrityksiä, niiden omistajia ja johtoa yritys- ja omistusjärjestelyjen kaikissa vaiheissa strategisesta suunnittelusta toteuttamiseen asti.

Toimimme asiakkaidemme neuvonantajana myynti- ja ostotoimeksiannoissa, fuusioissa ja diffuusioissa sekä muissa yritysjärjestelyissä. Hoidamme ammattimaisesti koko yritysjärjestelyprosessin tavoitteiden asettamisesta ja strategian luomisesta järjestelyn toteuttamiseen.

Tuemme yritystäsi seuraavissa asioissa

M&A-prosessit

Toimimme neuvonantajina yritysjärjestelyjen kaikilla osa-alueilla ja hoidamme ammattimaisesti koko yritysjärjestelyprosessin. Autamme esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Yritysostot/myynnit
  • Fuusiot ja diffuusiot
  • Toimialajärjestelyt
  • MBO/MBI-järjestelyt
  • Allianssit
  • Yhtiöittämiset ja yksityistämiset
Arvonmääritys ja fairness opinion

Laadimme arvonmäärityksiä eri tarkoituksiin: yrityskauppatilanteissa ostajille tai myyjille, pankeille ja muille rahoittajille tai yrityksen sisäiseen käyttöön. Analysoimme liiketoiminnan ja sen toimintaympäristön ottaen huomioon liiketoimintaan liittyvät riskit ja mahdollisuudet.

Laadimme myös ns. fairness opinion -lausuntoja muiden tekemistä arvonmäärityksistä.

Lue lisää

Yrityskaupan rahoitus

Autamme rahoituksen hankkimisessa yritysjärjestelylle. Rahoituksen kohteena voivat olla ostajat, kohteena oleva yritys tai järjestelyssä muodostuva uusi yritys. Yrityskaupan rahoituksella on suuri merkitys sekä yrityskaupan toteutumiselle että sille, millaiseksi ostettavan yrityksen riskinkantokyky ja tuottovaatimus muodostuvat. Jokainen yrityskauppa on ainutlaatuinen ja vaatii siten juuri kyseiseen tapaukseen parhaiten sopivan ratkaisun.

Lue lisää

Portfolion kehittäminen

Portfolion hallinta on enemmän liiketoimintarakenteiden kuin liiketoimintastrategioiden kehittämistä. Autamme sinua määrittämään portfoliostrategian sekä toteuttamaan valitun strategian vaatimat toimenpiteet, kuten yritysostot ja divestoinnit.

Lue lisää

Transaktiopalvelut

Kauttamme saat kaikki yritysjärjestelyihin liittyvät transaktiopalvelut. Huolehdimme due diligence -prosessista ja teemme itse kaupallisen dd-selvityksen osto- tai myyntikohteesta. Muiden DD:n osa-alueiden tekemiseen sekä sopimusjuridiikkaan ja veroneuvontaan valitsemme sopivimmat kumppanit yhteistyöverkostomme joukosta.

Lue lisää

Hallittu sukupolvenvaihdos

Asiantuntijoillamme on kokemusta monenlaisista sukupolvenvaihdostilanteista ja niissä esiintyneistä haasteista. Meiltä saat apua niin liiketoimintasuunnitelman laatimiseen kuin omistajanvaihdoksen toteuttamiseen. Tarvittaessa luotsaamme sinut ja yrityksesi läpi koko prosessin. Kokeneen neuvonantajan avulla voit välttää vaihdokseen liittyvät karikot.

Lue lisää

 

Ota yhteyttä

Heimo Hakamo

Heimo Hakamo

Toimitusjohtaja
etunimi.sukunimi@cag.fi
Sari Haarala

Sari Haarala

Partneri
etunimi.sukunimi@cag.fi

Corporate Advisor Group Oy

Puhelin 09 476 4600
Sähköposti info@cag.fi
Osoite Rikhardinkatu 2
00130 Helsinki
Postiosoite Corporate Advisor Group Oy
PL 176 FI-00101 Helsinki
Y-tunnus: 1016430-8